Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin de fazlasıyla önemle takip edilmesi gerekmektedir.
Açılıp - kapanma emeklevinin problemsiz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu gidişat denetleme edilmelidir.
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile çatı deruni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, tabii kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Kesilme nüshası 4’ten zait olmayan istikrar amaçlı binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan bağırsakeriye kolaylıkla girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.
Zihnî engelli, tutuklu veya ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyetli mensubu geceli gündüzlü vazife başında olan ve yangın veya öbür evgin durumlarda kullanıcıları nakledecek yeterli imkânları mevcut yerlerde kilit kullanılmasına onay verilir.
Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çallıkışmasına olanak yangın kapısı sağlamlar. Yangın kapıları genellikle otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabil evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi hatır önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;
Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları derneşik olarak strüktürlmalıdır. Bapnın düzenli çhileışmasını elde etmek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.
Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam ahenk sağlamlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi bilirkişi kadromuz ve verimkâr çallıkışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir kuruluşda yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi sinein;